Sport- och utvecklingsansvarige, Petri Eriksson, avslutar sin anställning inom SBF. Petri Eriksson har i samråd med Ordförande Anders Holmberg och Vice Ordförande Per-Axel Sjöholm beslutat att avsluta sin tjänst hos SBF.

Avslutet sker i bästa samförstånd.

Petri Eriksson, Sport- och Utvecklingsansvarig, i Svenska Boxningsförbundet och SBF:s ordförande Anders Holmberg har tillsammans med vice ordförande Per-Axel ” PAX” Sjöholm fört givande och konstruktiva diskussioner. Diskussioner som slutade i en gemensam överenskommelse. Det finns ingen plats för en så kallad Sport- och Utvecklingsansvarig i Svenska Boxningsförbundet.

-Jag har känt att mina tänkta arbetsuppgifter i SBF helt enkelt inte stämmer in med verkligheten. Jag tycker helt enkelt det är rätt att sluta och ge svensk boxning en ny möjlighet att finna en ny bra struktur och organisation, understryker Petri Eriksson.

SBF:s ordförande Anders Holmberg är den förste att ge Petri beröm:

– Petri har uppträtt rakt och ärligt i våra diskussioner. Vi är överens om att vi måste finna andra vägar framåt för svensk landslagsboxning.

Nu inväntar SBF:s styrelse den nytillsatta Sportkommitténs förslag kring hur svensk landslagsboxning ska struktureras och organiseras framöver.

-Anna Laurell-Nash, Klas Sandberg och Majid Jelili håller som bäst på med att arbeta fram en landslagsstruktur och att föreslå coacher för de olika landslagen. Detta är viktigt och vi bör kunna presentera en organisation redan i augusti, säger vice ordförande Per-Axel ” PAX” Sjöholm.

Petri Eriksson och SBF skiljs som vänner och SBF tackar Petri för hans engagemang.

– Jag vill bara svensk boxning allt gott och fortsätter naturligtvis som tränare, men inte som ledare i SBF, avslutar Petri Eriksson.