Araik Ismail, Kristianstads BK och Rebecca Quidel, KFUM Fight Zone har lämnat återbud till SM i Malmö. Detta innebär att Tynchtyk Mamatkarim, Haninge BK, Anton Hellström, BK Falken (69 kg herr) och Gosia Zachoszcz, Skurups BK (57 kg dam) är klara för SM.

Uttagningsmatch i 69 kg blir mellan Razhden Aniashvili, Ronneby BT och Christoffer Tiito, BK Falken och i 57 kg mellan Märta Lundberg, Djurgårdens IF och Norah Guzlander, Halmstads AIS.

SM-kvalmatcher i Örebro den 30 april:

Damer 57 kg (9 anmälda boxare)
Nr 8. Märta Lundberg, Djurgårdens IF – Nr 9. Norah Guzlander, Halmstads AIS

Herrar 69 kg (11 anmälda boxare)

Nr 8. Razhden Aniashvili, Ronneby BT – Nr 9. Christoffer Tiito, BK Falken

Herrar 75 kg (12 anmälda boxare)

Nr 7. Adam Chartoi, Hammarby IF – Nr 10. Wadim Bankow, KK All Round

Nr 8. Cengizkhan Caglayan, Narva BK – Nr 9. Alexander Holm, Vänersborgs BK

Herrar 81 kg (11 anmälda boxare)

 Nr 8. Ahmedhan Didigov, IF Göteborgs Team Box – Nr 9. Viktor Tolancev, Hammarby IF

Kvalificering till SM i Malmö 2016

SM-deltagande kommer att avgöras med SBF:s ranking som underlag.

Alla turneringar i TA-systemet och alla tävlingsresultat som inkommer till SBF räknas till rankingen. I de klasser med fler än 8 anmälda (vilket brukar vara 3-4 herrklasser) går vi på rankingen en månad före SM, i samband med att anmälningstiden går ut.

Vid 9 anmälda boxare: En intern ranking görs baserad på SBF:s ranking (det kan ju hända att någon saknas eller att någon gått upp/ner en klass). 8:an och 9:an möts i en SM-kvalmatch lördagen den 30 april under Mellansvenska Mästerskapen i Örebro.

Vid 10 anmälda boxare: Samma som ovan, fast 7:an möter 10:an och 8:an möter 9:an i två SM-kvalmatcher lördagen den 30 april under Mellansvenska Mästerskapen i Örebro.

Vid fler än 10 anmälda boxare: Alla som hamnar utanför Topp 10 blir reserver, sen möts 7:an och 10:an och 8:an möter 9:an i två SM-kvalmatcher lördagen den 30 april under Mellansvenska Mästerskapen i Örebro.

Var även god och avanmäl de boxare som ni inte kommer att ha med i mästerskapet. Detta är extra viktigt i de viktklasser med fler än 8 anmälda boxare så alla får en rättvis chans att förbereda sig.

Obs! Notera att Herrseniorer måste ha gått minst 15 matcher för att få delta på SM. 

Boxing Event Service