Bengt Forsell i Guldstadens BK har i över 30 år varit en av de ledare i Norra Sverige som drivit boxnings sporten framåt. Genom sitt analyserande och eftertänksamma sätt att vara som människa, kommer han med egna idéer samt kloka synpunkter i olika frågor.

Han har under sin tid engagerat sig i ungdomar samt folk i och runt boxningen. Han har ofta fått agera extra pappa till många unga under årens lopp. Han är sedd av andra ledare som pålitlig och lyhörd. Om Bengt får man bara höra bra saker, få om någon, har något ont att säga om denne store idrottsledare. Han sätter alltid de aktiva och verksamheten kring boxningen i första rummet, även om detta kan åsamka honom en hel del huvudbry.

Bengt Forsell är en förebild för många av oss andra som vi både beundrar och ser upp till. Svenska Boxningsförbundet är både glada och stolta att ha honom i sina led av tränare, samt att i år kunna utse honom till årets ledare!

 

Bengt Forsell kom till Skellefteå från Stockholm för ett drygt 30-tal år sedan. Enligt uppgift hade han sysslat med boxning i Järfälla tidigare. Väl i Skellefteå startade han sin tränarkarriär inom den då nybildade klubben Guldstadens BK.

I GBK har han genom åren först verkat som tränare, för att därefter ta över ordförandeklubban också.
I stort sett dagligen under säsongen lägger han ned sin själ i klubben som han sköter med mycket stor noggrannhet. Få klubbar i övre norrland är så välskötta som GBK, tack vare Bengt. Han tar även ett stort ansvar i skötseln av GBK:s fina tränings- och tävlingslokal.

Bengt har fostrat ett stort antal boxare genom åren. Bland annat ett antal svenska mästare på både dam- och herrsidan i olika klasser, från seniorer och nedåt i ålderspyramiden.

Bengt har även, liksom många andra boxningsledare, bidragit till att förbättra integrationen av invandrarungdomar i samhället.

Bengt har dessutom under många år ingått i såväl Västerbottens boxningsförbunds styrelse och efter sammanslagningen 1997 även i Övre Norrlands boxningsförbunds styrelse.

/Bengt Wiklund, GBK och Åke Nyman ÖNBF