Mellan 13-14 november genomfördes 2014 års kongress i Jeju, Sydkorea. 145 länder var representerade. AIBA familjen består av 196 medlemsländer.

Sverige representerades av ordförande Tommy Lindström, generalsekreterare Pehr Grånefors och tidigare ordförande Patrick Wheeler i egenskap som observatör.

Det var tre intensiva mötesdagar som avslutades med val och avslutande tal av Dr. Ching-Kuo Wu, som omvaldes till ordförande för en tredje period. Dr Wu valdes enhälligt av delegaterna på kongressen.

Dr Wu sade i sitt avslutningstal att: ”Detta är ett mycket gripande ögonblick. Ni har alla uttryckt ert stöd för min kandidatur. Med förtroende och tillit som ni har gett mig, kan jag utföra de löften jag gjort för er. Och ni vet att jag håller alltid mina löften.”
”Jag ser verkligen fram emot att se det slutliga resultatet av dessa initiativ under de kommande fyra åren. Jag förklarar att ”omöjligt är inte vårt ord” tills vi har tagit boxning tillbaka till sin guldålder. ”

Han poängterade att de viktigaste initiativen och prioriteringarna de kommande fyra åren är att:

– se till att fler kvinnor utnämns till ledande positioner inom boxning

– inrätta en centrerad organisation genom att öppna dörrarna för boxare och att ta upp dem till ledande positioner

– fortsätta att expandera World Series of Boxing (WSB) och AIBA Pro-Boxning
tävlingar (APB), för att samtidigt öka deras kommersiella värde

– investera intäkterna från elit tävlingar för att utveckla kommande generationer av boxare genom att rikta medel till gräsrötterna inom sporten runt om i världen.


Den fjärde draften i WSBs historia ägde rum dagen innan kongressen och här kan man konstatera att WSB har växt. Kommande säsong innehåller 16 lag. De nya lagen är China Dragons, Morocco Atlas Lions, Puerto Rico Hurricanes och Venezuela Caciques. Och British Lionhearts är tillbaka i ringen igen efter ett års frånvaro. Svenskt deltagande blir det också i form av Gabriel Richards som blev draftad till Puerto Rico Hurricanes.

SBF tog tillfället i akt och överlämnade en gåva till Dr Wu för tidigare och framtida relationer mellan förbundet och AIBA.