Förre boxningsordföranden i Göteborgs distriktsförbund Agneta Elmqvist avled onsdagen den 8 augusti 2012 i en ålder av 59 år, efter en flera år lång kamp mot cancer.

Agneta var en av de första kvinnliga ledarna på toppnivå inom boxningssporten. Hon började jobba med ungdomar i slutet av 1980-talet, och ledde senare under många år Göteborgs diplomboxningsserie. Hon var sekreterare i Redbergslids BK 1992-2000 och ledamot av Göteborgs Boxningsförbund från 1992 och dess ordförande åren 1994-99. Hon var en av sektionscheferna under EM i Scandinavium 1991, arrangerat av SBF.

Agneta var en suverän ungdomsledare med ett fantastiskt handlag med de yngre; hon hade ett stort hjärta för idrott och tävlade själv i bilorientering, som kartläsare åt sin dåvarande man. Hon jobbade bl a på Televerket och på GDIF, och hon är djupt saknad av idrottsvänner och arbetskamrater och sina närmaste, sörjd av dottern Anna med familj och syster Pia med familj och övrig släkt.

Agneta gjorde en tung insats för boxningssporten – en kunnig, omtyckt och utmärkt ledare. Hon var en god och trogen vän, som rycktes bort alldeles för tidigt i livet. Vila i frid.

Olof Johansson