Glädjande nyheter för svensk boxning – SOK meddelade idag att man kompletterar truppen till OS med 3 namn, varav ett av dem är Agnes Alexiusson.

Senast att få klartecken är boxaren Agnes Alexiusson samt 10 000-meterslöparna Meraf Bahta och Sarah Lahti.

-Roligt att OS truppen växer, nu med boxning som ny idrott samt långdistanslöpande friidrottare, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Agnes Alexiusson tog en OS-plats vid det kval som inleddes i London förra året och avslutades i Paris tidigare den här veckan. Den 25-åriga svenskan går i 60-kilosklassen (lättvikt).
Hon har tidigare tagit brons på Europeiska spelen 2019 och fick med sig samma valör på medaljen hem från världsungdoms-OS i Nanjing 2014.
Alexiusson tas ut via framtidskriteriet.

(Texten är tagen från: https://sok.se/pressmeddelanden/2021-06-10-tre-nya-namn-till-tokyo.html)

Mer information om uttagningen och OS-truppen finns på www.sok.se

 

FAKTA/Kriterier för uttagning

SOK:s främsta uppgift är att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper. Sverige ska vara en framgångsrik idrottsnation med medaljkapacitet i många idrotter. Sverige tillämpar, i likhet med många andra länder, nationella kriterier för uttagningen till OS. Grundkriteriet är att en aktiv, eller ett lag ska ha visat resultat för och att man kan konkurrera om en topp-8 plats för att bli uttagen. En lovande aktiv på väg mot sitt första OS kan tas ut på det så kallade Framtidskriteriet om denne bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS. Utvärderingar visar att OS-erfarenhet och rutin är bra investering för framtiden.