Ett historiskt Junior-EM guld, bästa boxare-pris och en vass seger i Serbien gör att Agnes Alexiusson är det självklara valet som Månadens boxare i juli.

-Stort Grattis Agnes för guldet på JEM, hur var turneringen?
Tack, det var roligt. Jag gick fyra matcher och i första matchen slog jag turkiskan som tog silver i UOS-kvalet. Jag tyckte inte hon var så speciell. Efter första ronden så kroknade hon. Fransyskan var rätt tuff och italienskan som jag hade slagit tidigare var teknisk men jag hade bra kontroll. Irländskan i finalen gjorde nästan ingenting. Jag hade väntat mig mer för hon såg bättre ut innan. Jag blev förvånad men jag gjorde det jag behövde och det kändes säkert.

-Ni fick problem med bagaget i Italien?
-Ja, bagaget kom inte fram. Som tur var så hade jag mina matchkläder i handbagaget för jag fick inte min väska förrän vi skulle åka hem. Ulf och Klara-Fina fick sina efter några dagar och Hichems har väl inte kommit än. Men mamma kom ner efter några dagar och då fick jag lite kläder.

-Du vann guld i Serbien också.
-Ja, det var en bra turnering. Det är bättre kvalitet på den nu, både arrangörsmässigt och bättre boxare. Det är kul att möta andra länder (Agnes slog USA, Indien och Kazakstan). Jag var sliten och trött i kroppen efter all hård träning men hade ändå bra tajming.

-Vad hände med amerikanskan Jajaira Gonzalez som lämnade WO?
-Hon var tydligen sjuk. Hon hade tagit mycket vikt sade dem, det lät lite skumt.

-Hur funkar det med SOK-stödet? Vad har du fått ut av det än så länge?
-Styrketräningen har väl gjort mest. Vi har fått vikter och skivstänger till klubben och SOK:s träningsrådgivare Rickard Nilsson har varit nere ett par gånger. Och Stefan Pettersson har ju hjälpt mig med att ta ner vikten. Det har funkat jättebra att gå ner en viktklass.

-Vad händer nu med några veckor kvar till Ungdoms-OS?
-Nu blir det lite mer hård träning och sen toppning mot UOS. Nästa vecka är det ju sommarlägret på Bosön.

-Vad är ditt mål på Ungdoms-OS?
-Jag åker inte dit för något annat än guld. Det känns som jag gjort det jag kan. Jag har fått bra träning och tävlingar.


Glada boxare och ledare efter ett guld och ett brons på JEM i Italien