Den sista uttagningsdagen till OS-truppen kom så beskedet att även Adam Chartoi är uttagen till OS i Tokyo. Han gör därmed Agnes Alexiusson sällskap i mästerskapet.

Adam fick sin plats i turneringen via ranking, baserad på resultat under lång tid, från den grupp som sammansatt OS-kvalet och SOK valde att ta ut honom på framtidskriteriet. Adam ingår ju dessutom i SOK:s Topp och Talang-program med sikte på OS i Paris 2024. Dessutom placerade Adam sig femma i Europeiska Spelen 2019.
Adam kommer att gå i mellanvikt 75 kg.

Väldigt roliga nyheter för svensk boxning att ha två duktiga boxare med på världsscenen i olympiska spelen!

Totalt kompletterades OS-truppen med 11 nya namn under onsdagen och medaljmålet för spelen är satt från SOK:s sida – målet är att komma hem med minst åtta medaljer.

– Vi har en trupp med ungefär samma slagstyrka som inför Rio 2016 och med många spännande framtidsnamn. Nu siktar vi på ett riktigt bra utfall precis som för fem år sedan, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Minst 129 idrottare kommer att finnas med i den svenska OS-truppen i Tokyo.

Den svenska truppen skrivs in om en vecka. Det finns bland annat möjlighet att internationella återbud gör att fler svenskar får chansen i sista stund.

– Möjligheten finns att vi kompletterar truppen med enstaka aktiva, men vårt medaljmål kommer inte att förändras, säger Peter Reinebo.

Vid spelen i Rio 2016 tog den svenska truppen totalt elva medaljer, varav två guld.

Sveriges Olympiska Kommitté kommer att finnas på plats i Tokyo från och med den 8 juli. Det stora förlägret i Fukuoka tar emot de första idrottarna den 13 juli.

OS i Japan inleds med fotbollsmatcher den 21 juli och invigs den 23 juli.

Delar av texten tagen från www.sok.se – länk till hela artikeln hittar ni här