Jag är säker på att vi var många som fylldes av stolthet av de fina prestationer som våra svenska atleter gjorde i Paris. Sara Sjöström måste nämnas särskilt, att ta två guld i simning i sitt femte OS är något långt utöver det vanliga.

Sedan vill jag berömma Paris som gjorde spelen till en folkfest och bjöd in oss besökare att bli en del av staden. Jag längtar tillbaka till Paris och Paralympics och fler makalösa prestationer.

Jag såg likheter i Paris med vår egen SM-vecka, där Västerås i början av sommaren på ett skickligt sätt skapade en smältdegel av idrotter mitt i staden. Tillgängligt och integrerat kunde vi se världsstjärnor från olika idrotter var vi än vände blicken. Även det var en folkfest i idrottens anda. Lägg till ett fantastiskt veteran-VM i friidrott i Göteborg med 8 000 deltagare från 111 länder.

Det finns en kraft i evenemangen som vi ska ta vara på och som fler behöver förstå. Det ger stolthet och underhållning för de som bor där evenemangen genomförs, besökare upptäcker staden, hotell och restauranger får fler gäster och mycket mer. I Almedalen lyfte vi just evenemangens betydelse tillsammans med Svensk Scenkonst och Svensk Live – Sverige behöver förstå kraften i idrotts- och kulturevenemang bättre.

För att inte tala om intresset som våra framgångar har väckt runt om i landet. Bordtennisklubbar och judoföreningar som blir nedringda av intresserade barn och ungdomar.

Sommaren har gett mig ytterligare energi och stärkt framtidstro. Jag ser fram emot en spännande höst och vi i Riksidrottsstyrelsen och SISU:s förbundsstyrelse känner oss förväntansfulla. Idrottsrörelsens strategiska arbete med Svensk idrott 2035 fortsätter i bred dialog. Målet är att under Riksidrottsmötet i maj 2025 samlas kring en väl underbyggd strategi för idrottsrörelsens gemensamma framtid.

Idrottsrörelsen kan och vill göra Sverige ännu starkare.

Anna IwarssonOrdförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna 076-344 50 60