Ordförande Susanne Kärrlander reflekterar över sommarens aktiviteter och blickar framåt mot den nya säsongen i höstens första ordförandeord.

Boxningsvänner,

Sommaren lider mot sitt slut men vi har förhoppningsvis flera fina dagar att se fram emot. Men framför allt ser vi fram emot att sparka igång boxningssäsongen på allvar.

Det betyder inte att boxningen stått stilla under sommaren, tvärtom så har en hel del läger och aktiviteter genomförts ute i landet och vi har att tacka våra engagerade och passionerade tränare och ledare för detta arbete.

Och vi har precis avnjutit ett OS med många riktigt bra boxningsmatcher. Sverige lyckades med att kvala in två boxare till sommar OS i Paris, Agnes Alexiusson och Nebil Ibrahim, vilket var en mycket bra prestation. Agnes lyckades tyvärr inte ta sig vidare i tävlingen och förlorade i sin första match. Men vilken resa Agnes har gjort, fram till sitt andra OS, hon är en stor förebild och vi är så stolta över henne.

Nebil vann sin första match och boxades riktigt snyggt, vilket var Sveriges första vinst i ett OS sedan London 2012. Nebil fick möta regerande världsmästaren i sin andra match och gjorde en strålande insats men fick se sig besegrad den här gången. Hans motståndare vann sedan OS- guldet. Nebil är ett stort framtidslöfte och en fantastisk förebild för våra ungdomar.

Jag vill också passa på och ge en stor eloge till Anna Laurell som tillsammans med Paul del Valle, lotsade oss genom OS-boxningen i Paris som kommentatorer.  Annas expertis, kompetens, erfarenhet och framför allt lyhördhet inom boxningen var mycket uppskattat.

Nu startar vi en ny OS-cykel, arbetet är förstås redan påbörjat, men nu ska vi sätta oss ned och analysera och bearbeta tidigare insatser och resultat under åren för att sedan kunna utveckla svensk boxning inom alla områden.

Vi kommer under hösten och kommande vår att lägga extra resurser på barn och ungdom i form av uppsökande verksamhet (träningsdagar), tränarutveckling och utbildning. Och glöm inte bort där ute i distrikten att det finns extrapengar att söka för barn- och ungdomsprojekt just nu.

Vi kommer också att genomföra en Parakonferens i början av oktober, där alla klubbar har chansen att få utbildning och information om möjligheterna att bedriva alternativ boxning i sina klubbar. Konferensen, plus mat och logi är kostnadsfritt och inbjudan har skickats till alla klubbar. Missa inte den chansen och anmäl era deltagare så fort som möjligt.

 

Vi har en fulltecknad tävlingshöst och rivstartar inom närmaste veckorna med klubbtävlingar från Trelleborg till Luleå, följt av säsongens första turnering, Sydsvenska Öppna Mästerskapen. Diplomserien rullar också igång och vi ser fram emot att följa alla våra boxare på alla nivåer.

 

Vi ses runt ringen i höst!

 

Susanne Kärrlander

Ordförande Svenska Boxningsförbundet