Moa Wikberg gick på skidgymnasiet i Torsby och valde länge mellan en elitsatsning i skidåkning eller kanot.

– Det som driver mig är att tävla och bli bättre men det kan man uppnå i vilken sport som helst. Just kanot passar mig väldigt bra och det är en fin bonus att få vara ute på vattnet varje dag.

Vad är det bästa med att vara elitidrottare?

– Att jobba varje dag med det som var min dröm som liten. Det är stort att hålla på med något som jag brinner för, säger Moa.

– Jag gillar livsstilen, att resa runt och träffa mycket folk och se många nya platser. Som ung hade jag kompisar genom kanoten i hela Sverige. Nu har jag vänner från hela världen genom idrotten, säger Linnea Stensils.

Nu är de framme vid många elitidrottares dröm – Olympiska spelen.

Förväntningarna finns där, både på resultatet men även som en fantastisk upplevelse som få får uppleva.

– Jag har tänkt mycket på första loppet. Det kommer vara nervöst. Men jag känner mig trygg att nervositeten inte påverkar mig negativt. Jag kommer vara fokuserad på det jag och Linnea ska göra tillsammans, säger Moa Wikberg.

– Framför allt ska det bli väldigt roligt och spännande. OS är det största du kan uppleva som elitidrottare. Men både jag och Linnea åker dit för att prestera.

Varken Moa eller Linnea vill sätta för mycket press på sig själva, men duckar inte för att målet är att vinna en medalj.

– Det är väldigt öppet efter Nya Zeeland som är favorit att vinna guld. Det är många bra båtar som kan slåss om medalj, vi är en av dem som har chansen, men det kommer bli extremt svårt. Hur det än går hoppas jag att vi har kul och känner att vi gjort det bästa vi kunnat, säger Linnea.