I lördags möttes Sverige-Danmark i danska Vejle, Jylland. Det blev seger 5-3. Stort tack till samtliga boxare som visade stor team-känsla och lagmoral.

Kevin Bohm i blått vinner med 5-0

U19

56 kg Kevin Bohm, Sverige – Magnus Jacobsen, Danmark: 5-0

Kevin känner sig lite off i början, men ser trots det fin ut och har  kommandot från start med snabba utfall och bra fotarbete. I slutet av matchen  är Jacobsen slutkörd och Kevin vinner komfortabelt. Fin tempohöjning i sista ronden befäster  en säker seger. 

63 kg  Kevin Scott, Sverige – Ilias Warraich, Danmark : 0-5

Kevin spänner sig. Lite ringrostig. Tar enkla träff, men får också in en del slag. Visar prov på sitt fighterhjärta, men behöver mer match-träning. Jämn match men Kevin har mer att ge och kommer att visa det i framtiden.

Herr-senior

69 kg Adel Belalia, Sverige – Sune Heltberg, Danmark: 4-1

Adel är överlägsen, motståndaren vill inte stå kvar, slänger sig ned, försöker få ringdomaren att varna. Adel behållar sin kyla och boxar med balans och precision, prickar Hellberg och sänker honom med ett kroppsslag i andra ronden. Tyvärr får Adel problem med axeln i mitten av matchen, men Adel hanterar situationen smart tack vare sin fina boxningsrepertoar.

81 kg Liridon Nuha, Sverige – Amre Allman, Danmark : 5-0

Liridon är stark, jobbar i närkamp och för matchen. Har lite svårt med motståndaren som håller. Allman får två varningar för fasthållning, kan lika gärna bli diskad. Liridon träffar bra vid ett flertal tillfällen i närkamperna. Liridon ska jobba mer med att hålla sin distans för att få ut maximalt av sin boxning med luriga slagkombinationer. Ingen skönboxning, men mycket vilja och hjärta ger resultat, klar seger.

60 kg  Nebil Ibrahim, Sverige – Fredrik Lundgaard Jensen, Danmark: 0-5

Nebil inleder disciplinerat, håller sin distans och låter aldrig långe högerboxaren Jensen slå sina kontringar. Rutinerade Lundgard-Jensen (185 kamper),  med meriter från alla stora mästerskap  avancerar, men Nebil håller sin taktik disciplinerat, trots en svår motståndare. Bra erfarenhet för Nebil.

Stephanie Thour byter landslagsvimpel med Melissa Mortensen. Teamleader Myrberg ser på.

Damsenior 

57 kg Stephanie Thour, Sverige – Melissa Mortensen, Danmark: 5-0

Steffi överraskar Mortensen, danskt OS-hopp, med fint rörelsechema på fötterna, och plötsliga attacker. Hon stöter in fina singelslag, med vänster- och högerträffar som följd. En fin vänsterkrok i andra ronden träffar rent, Hon går in med en snabb attack, och ut. Steffi dominerar med rapp boxning både med fötterna och händerna. Snygg vänster-höger vänsterkrok i tredje ronden blir matchens statement. Steffi utstrålar pondus och hon har koll på sin distans.Fastnar någon enstaka gång och danskan är snabb att utnyttja detta. Danskan är stark i sin offensiv i tredje, men Steffi svarar hela ronden; behåller sitt lugn och prickar motståndaren. En stabil insats av vår OS-kvalboxare.

Ställning i kampen: 4-2.

Herrsenior 75 kg 

Adam Chartoi, Sverige – Nikki M Nielsen, Danmark: 5-0

Rond 1. Adam inleder med sin southpaw jabb från halvdistans. Sätter in en fin högerkrok och vänster uppercut. Nielsen går fram men Adam är med på fötterna. Fin vänsterkrok från Adam sätter  respekt. Nielsen är relativt rörlig och svårträffad, men Adam kontrar effektivt tack vare perfekt avståndsbesdömning. Nielsen når aldrig fram.

Rond 2. Adam söker med jabben, Fin vä uppercut. Stilrena höger-vänster slag. Adam visar åter prov på effektivt försvar. Prickar in en vänster-högerkrok-kontring, men satsar ibland för mycket, och faller in, tappar balansen och hamnar i clinch; bör förbereda attackerna med främre hand. Dock sitter kontringarna mycket fint. Starka 1-2 attacker av Adam. Åter en bra rond.

Rond 3.  Adam inleder med snabba attacker, Nielsens fotarbete hänger inte med när Adam jobbar på rörliga fötter från lång distans. Höger ögonbryn spricker på Adam, läkaren bryter matchen och det blir poängräkning. Adam vinner enhälligt hos domarna efter en stabil insats.

64 kg  Hampus Broman, Sverige – Nikolai Tereryan, Danmark: 0-5

Hampus inleder med lång främre vänster arm, håller Tereryan på avstånd. Hampus sätter en fin vänsterkrok-kontring, och visar prov på mycket bestämd inställning trots möte med danskarnas OS-kandidat. Hampus gör snygga undanglidningar som får Tereryan att missa trots dennes snabbhet, Hampus matchar detta mycket väl. Jämn första rond, knappt i Tereryans favör; bra rond av Hampus.

Rond 2. Högerboxande Tereryan höjer tempot ytterligare, men Hampus är med och ställer till det för Tereryan emellanåt, som emellertid också är svårträffad. Jämn andra rond.

Rond 3. Hampus träffar med en bra högerkrok i närkamp. Bra höger-vänsterkrok, sätter i nästa moment en vänster uppcercut snyggt mot kroppen. Garderar och kontrar. Hampus gör en m bra tredje rond. Höger uppcercut träffar. Tereryan pressar, men Hampus boxar bakåt med pondus, det är hela tiden en jämn match. Riktigt bra svensk insats. Tereyran var hela tiden snabb och farlig i sin offensiv, men Hampus är med i matchen. Resultat: 5-0 i Tereryans favör.

Vår +91 kg-representant Kevin Järlinge hade startförbud då han tyvärr uppvisade förkylningssymtom och vi var tvungna att placera honom i ett enskilt rum med tanke på Covid 19-situationen.

Sammanfattningsvis gör alla boxare en mer än godkänd insats med tanke på att det är första matchtillfället efter pandemins utbrott, och att resan till Vejle inte var helt okomplicerad.  Alla visar trots detta stor laganda och stark kampmoral, där ”ingen” är nöjd med sin match – alla vet att de kan ännu bättre – det borgar för ett framgångsrikt OS-kval-år 2021!

Ett stort tack till danska förbundet med Thomas Kyö och hans team i Vejle, samt förbundets President Lars Brovil för ett mycket gott samarbete och gästvänligt mottagande under hela arrangemanget.

Svenska ledare:

Lars Myrberg, Team leader

Viktor Shynul, Head Coach

Mikael Broman, Assist Coach

Carlos Bermudez, Cut man/coach

Domare:

Ann Merethe Mellemsaether

Mats Olander

//Lars Myrberg

Sportchef