I helgen boxades en skandinavisk klubbkombination på en gala i Port Glasgow i västra Skottland. Hallen var fullsatt med 500 högljudda boxningsentusiaster och det var ett härligt arrangemang med nationalsånger, säckpipa och ett fanatiskt hemmastöd för de skotska boxarna. Galan inleddes med en stämningsfull defilering där de skandinaviska boxarna fick varsin skotsk kilt i present av sina motståndare.

Först ut var BK Ringens lovande ungdom Oliver Flodin. Han mötte Jordan Beveridge som han tidigare slagit i en landskamp. Denna gång var skotten bättre och Oliver fick inte riktigt fick till det. Det blev jämt och då är det svårt att få med sig domslut på bortaplan. Segern gick till Jordan Beveridge med en poäng.

Förste danske boxare var Mohamed Adel. Han fick en ny motståndare några timmar för start då Aaron Meder hoppade in för sin klubbkompis Alex Bailly som fått förhinder. Ersättaren var dock nästan lika bra och Mohamed fick slita hårt för segern. Skandianvisk vinst med 5-4.

Siste svensk var Jakob Oldelius från Narva BK. Han var taggad till tusen och gick ut bestämt direkt i första ronden. Jakob ville verkligen vinna och i slutet av första ronden får han in en serie bra träffar i en fyra-slags kombination och hans motståndare Connor Clark får ta räkning. Efter räkning till åtta stoppar domaren matchen då skotten inte är klar att fortsätta. Seger på RSC rond 1 till Jakob Oldelius, Narva BK, Sverige!

Siste skandinav vad danske Michael Aziz. Han mötte skotske stjärnan Darren Traynor i en lättvikstmatch. Sist de möttes på ACBC var det helt jämnt men denna gång fick Michael till en riktig fullträff och boxade ut skotten. Slutresultatet blev 10-2. Michael Aziz har boxats för danskarnas bundesliga-lag på sistone och det märktes att han utvecklats mycket.

Resultat Port Glasgow, Skottland 29/1 2011
Ungdom 60 kg, Jordan Beveridge, Irvine, Skottland – Oliver Flodin, BK Ringen, Sverige 6-5
Junior 64 kg, Mohamed Adel, BK Århus Danmark – Aaron Meder, Aberdeen, Skottland 5-4
Junior 60 kg, Jakob Oldelius, Narva BK, Sverige – Connor Grant, Grennock, Skottland RSC r1
Senior 60 kg, Michael Aziz, BK Århus, Danmark – Darren Traynor, Aberdeen, Skottland 10-2
Skandinaviska sekonder: Fredrik Nordquist, Narva BK och Frank Holm, BK Århus

/Fredrik Nordquist, Narva BK