Barn- och Ungdom
Svenska Boxningsförbundet har under 2024 arbetat fram uppdaterade riktlinjer för barn- och ungdomsarbetet inom boxningen nationellt och hos våra föreningar.
Våra uppdaterade riktlinjer
Det övergripande målet för all boxningsverksamhet i Sverige är: ”så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt”. För att lyckas med detta mål så krävs det arbete, kontinuerligt, på alla nivåer.
För barn- och ungdomsboxningen i Sverige innebär det att alla inom svensk boxning hela tiden ska sträva efter att bedriva och utveckla en verksamhet som både tilltalar och behåller så många boxare och ledare som möjligt. Det är tillsammans vi formar vår verksamhet. Alla boxare, tränare och ledare, föreningar, distrikt och förbund ska arbeta för att bli bättre på att inkludera fler och vår verksamhet ska baseras på individers glädje, ambition och engagemang för vår sport och dess utveckling.
De nya riktlinjerna kan sammanfattas i några värdeord:
- Den hållbara boxaren
- Trygghet
- Glädje och engagemang
- Delaktighet
- Hälsa
- Allsidighet
Filmer som beskriver diplomboxningens historia, utveckling och ledarskap hittar ni här (länkar från SBFs Youtubekanal)
SKOLSAMVERKAN
Skolsamverkan innebär att medlemsföreningen tillsammans med de
skolor som föreningen väljer att jobba med i sitt närområde tar fram en plan för besök och att under besöken stimulera skolbarn till rörelseglädje och att finna sin idrott. Verksamhet får bedrivas
i hela grundskolan, från årskurs 0-9. Besöken kan ske under en bestämd period, exempelvis en idrottsdag eller liknande, eller mer utspridd verksamhet, detta sker i samråd med skolan.
Föreningar ska också kontakta ansvarig för skolsamverkan i sitt RF/SISU distrikt för en bra kontakt med skolorna.
Svenska Boxningsförbundet har också tagit fram ett arbetsmaterial som föreningarna med fördel
kan använda i samverkan med skolorna och som skolor också kan använda för att lära ut grunder i
boxning och rörelselära. Ni hittar arbetsmaterialet via denna länk till SBFs Youtubekanal – Arbetsmaterial Skolsamverkan