Efter en underbar dag i Mostars ”gamla stan” så var det dags för semifinaler i turneringen. Grabbarna var mycket fokuserade och laddade och då är det skönt att vara coach.

Först ute var Alban. Jag hade innan matchen fått höra att hans motståndare Marko Zeljko hade vunnit samtliga sina 28 matcher, att han är riktigt bra och att han är lite av domarnas favoritboxare. Nu kändes det lite som om att nu fick vi göra så gott det gick.

Men Alban var, som sagt riktigt taggad och följde taktiken perfekt. Han tog ledningen i första ronden och ledde efter andra med två poäng. I tredje ronden boxades han bäst träffade mest, men resultatet blev 12-12 och nu skulle domarna utse en vinnare. Med domarröster 3-2 vann Alban matchen. En härlig insats av TIFA-boxaren! I morgondagens finalmatch möter Alban den Bosniske seniormästaren i 60 kg:s klassen.

I match nummer 5 så var det Alexanders tur att möta hemmaboxaren Djordje Tomić. Jag hade fått reda på att det var en skicklig tekniker i ringen. Alex började matchen bra och tog ledningen efter första ronden, hade 2 poäng upp efter andra, och nu kändes det att nu har vi alla tre i finalen. Tredje ronden blev bökig med få träffar och motståndarens teknik lyste med sin frånvaro under hela matchen. Alla i hallen blev förvånade när resultatet ropades upp. Med poängsiffrorna 8-7 vann hemmaboxaren som inte alls blev glad och bad om ursäkt och det gjorde hans tränare också. En riktigt bra insats av Alexander också!

Finaler under lördagen den 28 april:

Tommy Nilsson, SWE – Roland Galos, HUN
Alban Kuci, SWE – Senad Karić, BiH

/Vido Ratkovic