Kampanjen har tagits fram gemensamt av de fem deltagande förbunden och RF/SISU.

Citat från deltagande förbund.

– Matchfixning är oförenligt med allt som ishockey står för och något vi jobbar aktivt emot, bland annat genom att utbilda samtliga spelare och ledare i våra förbundsserier. Inom ishockeyn ska det råda en kultur där det är naturligt att säga ifrån mot all form av matchfixning. Därför är vi glada för den här kampanjen, som belyser frågan och visar hur viktigt och enkelt det är att säga ifrån och rapportera. Vi förenar oss med hela idrottsrörelsen i kampen mot matchfixning, säger Christer Plars, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

– Publiken ska känna att spelarna gör sitt yttersta för sig själv och för sitt lag utan att behöva misstänka att de döljer andra syften. Därför tar vi problemet med matchfixning på allvar, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

– Vi ser ett stort värde i att vi kan kraftsamla genom en gemensam kampanj och ett enat budskap i kampen mot matchfixning. Jag tror att kampanjen kommer att få ett stort genomslag och tydligt utöka medvetenheten för alla parter, säger Bengt Helmersson, integrity officer och tävlingsansvarig i Svenska Tennisförbundet.

– Matchfixning hotar själva kärnan i idrottens integritet. Det är avgörande att vi alla, från ledare till aktiva och supportrar, tar ett gemensamt ansvar för att motverka matchfixning. Genom att skapa en kultur där rapportering av misstänkta fall uppmuntras och där kunskap om regelverket är tillgänglig, kan vi stå emot de krafter som försöker utnyttja vår idrott för egna vinster, säger Susanne Jidesten, ordförande Svenska Basketbollförbundet.

– Med en omgivning av press och förväntningar på en själv som spelare och från andra, att alltid prestera sitt yttersta, står vi bakom den gemensamma satsningen på att motverka matchfixning för att bidra till att undanröja hinder som kan påverka spelarens integritet, prestation och fokus, säger Sammi Kaidi, ordförande i Svenska E-sportförbundet.